Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plno zajímavého pro Vás...

V rámci kroužku a jakmile budeme mít splněny všechny soutěžní přípravy našich členů nás čeká opět návštěva v JK Epona Praha za nádhernými koníky. A nemůžeme také zapomenout ani na návštěvu nádherné Pražské ZOO, kde pro mnohé jistě opět ožije touha mít v obýváku alespoň Tygra!:-)

19.5.2007 se v sídle ČSCH v ulici Maškova 3 na Praze 8 uskutečnilo 3. celopražské-kolo chovatelské olympiády dětí a mládeže, což bylo zároveň i oblastní kolo soutěže chovatelské dovednosti mládeže-SCHDM v Praze. Vítězové v jednotlivých odbornostech v obou kategoriích postupují na celostátní kolo do Kroměříže. Výsledky naleznete na straně chovatelské olympiády - CHODM 2007!

13.6.2007 jdeme opět na koníky!!! Sraz nejpozději do14.00 na zastávce autobusu linky číslo 205 Novodvorská směrem do Komořan. Návrat tamtéž kolem 16 hodiny. Všichni jsou zváni!

22.8.- 26.8.2007 CK SCHDM v Kroměříži, tentokráte s mezinárodní soutěžní účastí nejlepších mladých chovatelů Slovenska. Výsledky naší, nemocí zeštíhlené, výpravy najdete na straně CK SCHDM 2007 - Kroměříž!

15.9.2007 jsme se byly podívat na Snu zvířat ve Vinoři. Velice zajímavá a vyvedená akce a spolu s námi se z ní vrátila i naše nová dvouletá členka Kelly (pes). Chytrá, veselá, musíte jí poznat...

Také jsme navštívili celopražskou výstavu na Hvězdě, kde jsme vystavovali několikero párů holubů, co jsme dostali od pana Tichého. Veronika Jandová se svým párem dostala čestnou cenu, ostatní děvčata výbornou!

 

19.12.2007 jsme navštívili pražskou zoo. Bohužel školní výuka a velice chladné počasí zapříčinilo velmi slabou účast chovatelů z našeho kroužku. Ale i tak návštěva povětšinou ve vyhřívaných pavilonech byla zajímavá a krásná.

 

13.2.2008 Proběhla přednáška o králících pro všechny kroužky v Praze s posuzovatelkou a kolegyní Dášou Fialovou, pořádaná Jitkou Juříkovou v ZŠ Mendelova ze ZO Dubeč.

24.5.2008 V budově ústředí ČSCH(Maškova 3, Praha 8-Kobylisy, 182 53) - 1. patro se konalo celopražské finále Chovatelské olympiády dětí a mládeže od 9.00 do 13hodin. Toto finále bylo zároveň i oblastním(postupovým) kolem na CK SCHDM za Prahu-město, které se letos konalo v Jiřetíně pod Jedlovou.

6.8.-10.8.2008 Se uskutečnilo CK SCHDM v Jiřetíně pod Jedlovou, kde naši soutěžící reprezentovali Prahu. V celkovém hodnocení okresů Praze vybojovali historické 6.místo! Více na CK SCHDM -Jiřetín pod Jedlovou

21.10.-23.10. 2008 se konala Celostátní výstava drobného zvířectva na Výstavišti v Letňanech, kde jsme malou měrou  s ostatními kroužky z Prahy a převážně Středočeského kraje se spolupodíleli na expozici Komise mládeže. Samotná výstava měla velký návštěvnický ohlas. Děkujeme pořadatelům v čele s p. Jursíkem za možnost se spolupodílet.

14.-15.2. 2009 proběhla nejen pro přátele zvířat, a koček zvláště, mezinárodní výstava koček v Kongresovém centru Praha na Vyšehradě. Při Best in show byli oceněni nejlepší mladí chovatelé výstavy a byly jim předány poháry od partnera časopisu PLANETA ZVÍŘAT.

16.4.2009 se uskutečnilo v prostorách ústředí ČSCH finále Chovatelské olympiády dětí a mládeže v Praze. Toto finále bylo zároveň i oblastním (postupovým) kolem SCHDM (více na www.cschdz.cz). Všem soutěžícím, kteří se zúčastnili, děkujeme za předvedené výkony. Vítězové z jednotlivých kategorií budou moci reprezentovat Prahu na MK SCHDM ve Žďáru nad Sázavou 19.-23.8.2009.

19.-23.8.2009 se konalo MK SCHDM ve Žďáru nad Sázavou. Reprezentanti Prahy opět zdařile bojovali a několika medailovými úspěchy obsadili v celkovém pořadí hodnocení okresů krásné 8. místo. Všem soutěžícím blahopřejeme a těšíme se na další ročník.       

12.9.2009 jsme opět navštívili umisťovací výstavu Sen zvířat ve Vinoři. Velice zajímavá a programově pestrá akce s množstvím němých tváří které si můžete odvést domů.

13.-14.2.2010 se uskutečnila tradiční mezinárodní výstava koček tentokráte nově v hotelu Clarion ve Vysočanech. Na výstavě byly opět speciálně oceňováni nejúspěšnější vystavovatele z řad mladých chovatelů koček.

30.4.2010 se konalo pražské finále chovatelské olympiády. Již v tomto kole se předvedli se svými silnými písemnými pracemi ostřílení favorité a spolu s neznámými a zapálenými nováčky srdečně soutěžili ve znalostech o svých miláčcích.

18.-20.6.2010 se uskutečnil již 2.ročník Výstavy zvířat mladých chovatelů v Praze Dubči! Tentokráte se výstavy krom množství českých mladých vystavovatelů zúčastnilo i několik vystavovatelů z Německa, což velice zvýšilo prestiž této akce a již se těšíme na ročník další.

4.-8.8.2010 naše reprezentace Prahy vystrčila své chovatelské drápky na Celostátním kole Olympiády mladých chovatelů tentokráte pořádaném v překrásném městě, Litomyšli. Fantastický úspěch a i stabilní výsledky našich stálic znamenali vynikající a historicky nejúspěšnější 2.místo v soutěži okresů v ČR.

15.-16.1.2011 přivítal hotel Clarion ve Vysočanech již podruhé ve svých krásných prostorech mezinárodní výstavu koček, pořádanou ZO Chovatelů koček Praha 8. součástí výstavy byla i umisťovací výstava koček a premiérově i modní přehlídka, která zpestřila program výstavy. Tradičně oceněni byly i vystavovatelé z řad mladých chovatelů.

21.-22.1.2012 se bude konat tradiční Mezinárodní výstava koček v hotelu Diplomat na Praze 6, pořádaná ZO Chovatelů koček Praha 8, na této výstavě bude tradičně probíhat i soutěž a ocenění nejlepších mladých chovatelů výstavy. Další odborný chovatelský program formou přednášek, ale i program pro nejmenší návštěvníky. To vše slibuje příjemné chvilky prožité všem co mají rádi tato milá zvířata.