Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tady se nás můžete bez obav ptát formou komentářů a my se Vám budeme snažit odpovídat. Uvádějte prosím email, abychom vás mohli kontaktovat, či vás přesměrovat na konkrétní odborníky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dotaz k natočení reportáže

(Petra Dvořáková, 13. 9. 2016 11:15)

Dobrý den, hledám pro natáčení pořadu pro děti kontakt na vítěze Olympiády mladých chovatelů v oblasti teraristiky, můžete se mi prosím ozvat na email petkouk@seznam.cz a poslat mi telefon k přesnější domluvě? Mnohokrát děkuji
Petra Dvořáková

DOTAZ.

(Marcela Piloušková, 4. 4. 2016 20:16)

Dobrý den,
mám k Vám jako k odborníkům velkou prosbu.Mám syna 31 let,ležáka se svalovou atrofií a jediná zpřízněná dušička,kterou měl moc rád a stále ji měl v hlavě mu minulý týden uhynula na bakteriální infekci.Nese to hluboce těžce,má pocit prázdnoty,nic ho nebaví,má tendence to zapíjet a je smutný.Včera jsem jako matka pochopila,že momentálně nemá pro koho žít!
Proto jsem si dovolila se na Vás obrátit pro radu.Byla by vhodná kočička,která by byla srdečná,věděl by,že se na někoho těší,který je jen jeho a ona zase čeká na něj.Přítelkyni nikdy neměl a zřejmě ani mít nebude moci.
Je tu ale jeden v mých očích problém,se kterým si nevím rady a odpověď bych prosila od Vás.
Jeho "doma" je v jednom svém pokoji bytu 3+1,kde tráví 1 odpoledne + 1 noc + 1 dopledne,tam bydlí i nepravidelně exmanžel a pak přejíždí s přítelem do bytu 3+1,kde máme pejska a bydlím já-matka s přítelem a zde je zase tak 2 noci a pak zase jede domů,dříve říkal,jedu za Pepinkou,to byla ta korelka.Jinak ale oba byty jsou nedaleko od sebe,tak že i když tam nespal "doma",denně minimálně 2x byl korelce prostřednictvím přítele vyměňovat vodu na pití,zrní,otevřít-zavřít okno apod.Akorát on sám tam fyzicky byl tak maximálně 3x v týdnu i přes noc.
Šlo by to takto prosím s tou kočičkou zrealizovat?
Vybrat povahu kočky,rasu a vše k tomu potřebné a odpovídající,aby bylo možné s tímto kočičku synovi pořídit,aby ZASE MĚL PRO KOHO ŽÍT?
Je to pro mne i jistě zejména pro něj velmi důležité.
Děkuji za pochopení.
Piloušková Marcela
Vyškov 68201
774869968.

hledám chovatelský kroužek pro dceru

(Radka, 6. 11. 2015 8:15)

Ahoj všichni, mám dceru 12 let a taky 2 psy, andulku vlnkovanou, křečíka džungarského, rybičku a dceři je to stále málo, touží po hadech, želvách, větších papoušcích .. apod. Ráda bych ji tedy "umístila" :-) někam mezi chovatele, aby nám byt nepraskl ve švech. Bydlíme na Praze 9 - Proseku, mohli by jste mi poradit, kam se mám obrátit ?? Moc děkuji. můj mail je oriasis@seznam.cz. Moc díky za radu !!!

Mohla bych se přihlásit?

(Adela, 6. 9. 2015 16:30)

Dobrý den, je mi 12, se zvířátky mám trochu zkušenost. Sama chovám králíčka a kočičky. mohla bych se k vám přihlásit od tohoto pololetí? Napište mi prosím na email adelka.slukova@seznam.cz
Děkuju moc

V kolik

(Lucie, 27. 4. 2014 16:30)

Ahoj,
nevíte v kolik hodin bude ta soutěž 2.5.
Děkuji

Re: V kolik

(Vlastík, 28. 4. 2014 15:59)

Zdravím Lucie, soutěž by měla začít v 8 hodin. Přidám informaci na úvodní stranu...

Nezapomeň, že musíš předem zaslat písemnou práci emailem a nebo poštou. Nyní z důvodu dodacích lhůt české pošty doporučuji volit už jen v digitální podobě emailem na v.jura@email.cz. Díky! Hodně štěstí v pátek

Kdy

(lucie, 16. 2. 2014 10:39)

dobrý den, ráda bych se zeptala kdy bude další soutěž

Re: Kdy

(Vlastík, 16. 2. 2014 15:15)

Lucie, myslíte olympiádu a nebo výstavu? Ohledně obojího mi prosím napište na email v.jura@email.cz podám Vám podrobnější informace nebo poradím kde je hledat.

Re: Re: Kdy

(lucie, 16. 2. 2014 15:37)

děkuji napíši

Dobrovolnici

(Nela, 7. 1. 2014 18:12)

Dobry den!

Minuly rok na dobrovolnik.cz byla nabidka pomoci pri StarShow diplomat. Hledaji se dobrovolnici i na 2014?

Dekuju

Re: Dobrovolnici

(Vlastík, 7. 1. 2014 18:32)

Zdravím,
dobrovolníci kteří mají rádi zvířata a chtějí se i něco zajímavého dozvědět a při tom pomoci se hledají vždy ;-) Neváhejte mě kontaktovat... v.jura@email.cz

Exotičtí papoušci

(Dave6, 13. 5. 2013 19:11)

Ahoj, chci se zeptat jestli bych mohl chovat korely a andulky v jedné kleci.

Re: Exotičtí papoušci

(Vlastík, 11. 6. 2013 14:12)

Ahoj Dave,
ano, obecně je můžeš chovat dohromady. Jen ve chvíli začátku je třeba sledovat kdyby náhodou neprobíhalo vše při zvykání si dobře. Příště napiš i email, můžeme ti pak napsat konkrétně a nebo i zavolat a nebo rovnou doporučit nějakého odborníka, který ti poradí i v dalších složitějších věcech.

Věnuji potkany včetně vybavení kroužku mladých chovatelů

(Veronika, 18. 6. 2012 12:45)

Dobrý den, chtěla bych chovatelskému kroužku věnovat 4 potkaní kluky (2 z nich s VP, z toho jeden dumbofuzz, věk 14 a 12 měsíců) včetně klece, přepravky a skartovačky (jsou zvyklí na skartovou podestýlku z novin nebo letáků). Ráda budu na jejich chov finančně přispívat (a někdy se třeba přijít kouknout:-)
Jsou zdraví, neagresivní, zvyklí na kontakt s růzými lidmi.
Důvod: silně se zhoršující astma, které se rozvinulo až pár měsíců po pořízení potkanů a sdílet s nimi byt je pro mě už neúnosné. Kluky však mám ráda a chtěla bych, aby se měli co nejlíp. prosím ozvěte se mi na nanthei@gmail.com

agapornis my hnizdi v misce na zrni, pomoc

(Marketa , 28. 12. 2010 22:21)

dobrý den
rada bych se zeptala, mam doma pareček agapornisu fišeřich a oni my naprosto neplanovaně začali sazet vejce do kovove misky se zrnim, v kleci mam ještě jeden parek agapornisu škraboškových. Mam je dat od sebe? A co mam dělat s neplanovaným hnizděním v misce? Je šance že se mladata vylihnou? Připadně by ste my mohli prosím poradit kam jinam se mam obratit?

Re: agapornis my hnizdi v misce na zrni, pomoc

(Kája, 3. 1. 2011 14:20)

Mí agapusi fišeráci hnízdí nonstop jakmile jim vymením papíry v kleci. Pod nimi snesou 6 vajec a jen co si papíry rozklovou nechaji vejicka byt. Co jsem zkoumala tak žádne nebylo oplozene. Uz odchovali mladata ale v budce. Pod papirem bylo jen jednou vysusene mlade ve vejci. Take nevim jak mam zabranit holcicce aby prestala snaset. Uz ji je 11 let a zacina vypadat opelichane z toho vecneho snaseni vajec. Rozhodne to neni nic neobvykleho. Z 90% se nic nevylihne, protoze v misce nemaji dostatečné podmínky a nevydrží sedět do konce. Papušky bych oddělovala pokud začne sameček (tatínek) je napadat nebo při náznaku si hlídat teritorium u misky. Pokud si nedělá nárok na prostor tak o hnizdění tolik nestojí a neřešila bych to. Zkusila bych po opuštění vajec misku odstranit a dát jiny tvar.

pojištovák

(vlastimil sus, 10. 12. 2010 17:24)

Pojistim všechny psi s rodokmenem i myslivcké.Pojištovna - Hallali -

Odpověď na dotaz Dominiky

(Vlastík, 5. 2. 2010 0:41)

Psál jsem ti na uvedený mail Dominiko, není problém.

Můžu se k vám přihlásit?

(Dominika, 2. 2. 2010 15:08)

Dobrý den, chtěla bych se k vám přihlásit od tohoto pololetí. Jde to? Napište prosím na email domikra5@seznam.cz je mi 13 a se zvířátky mám zkušenosti :)

ahoj Jouzo

(mary, 23. 10. 2008 9:28)

tak se koukam na vase stranky jak jsi mi poslal adresu a mete tu pekne.zdravim vsechny papa..........