Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karta mládeže EURO<26

Karta mládeže EURO<26 (KM) je mezinárodní identifikační průkaz pro mladé. Má velikost kreditní karty a platí jeden rok + 1 až 31 dnů od data vydání. Mohou ji získat všichni mladí lidé ve věku 10 - 30 let (tedy nejen studenti). KM EURO<26 je nejrozšířenější kartou na slevy pro mladé na světě, má 4 miliony držitelů.

Díky členství ČSCH v ČRDM si mohou všichni mladí chovatelé a chovatelská mládež v Praze, stejně jako i jinde v ČR, zdarma zažádat o tuto kartu. V případě zájmu kontaktujte pověřeného svazového pracovníka s mládeží ve vašem městě, či okrese. 

Slevy a výhody, kterých je celkem přes sto tisíc, nabízí ve více než 35 zemích Evropy a podle zkušeností držitelů KM EURO<26 je možné kartu uplatnit i mimo Evropu. Karta mládeže EURO<26 je široce využitelná v oblastech zajímavých pro mladé, jako je cestování a doprava, kultura a památky, ubytování, stravování, obchody, sport, služby, vzdělávání aj. Celkem je držitelům karty v Evropě k dispozici přes 100.000 slev, v České republice asi 1200.

U kulturních organizací se slevy obvykle pohybují mezi 20 - 50% (divadla, kina, muzea, galerie, hrady a zámky), existují ale i slevy 70-100%. Některé cestovní kanceláře, obchody 
a autoškoly poskytují slevy 5 - 15%. Významné jsou také slevy na ubytování (10 - 40%). Velmi využívané jsou rovněž slevy na dopravu – 50% sleva na kartu opravňující ke 20% slevě na italských železnicích Trenitalia, 30 - 50% sleva na železniční dopravu v Portugalsku, 30% sleva na autobusovou dopravu ve Skotsku, 20 - 25% sleva na vlaky ve Španělsku, 25% v Chorvatsku, 30% ve Slovinsku, 50% v Srbsku, dopravní slevy ve Švýcarsku, Rakousku, Irsku a na Slovensku. U nás slevy na autobusovou dopravu do vybraných evropských měst a speciální tarify na letenky do celého světa nabízí držitelům KM EURO<26 na svých pobočkách cestovní a jazyková agentura STUDENT AGENCY, ale i některé další cestovní kanceláře (např. CKM Olomouc).

  

 Více o této kartě a výhodách pro jejich držitele na http://www.euro26.cz