Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 9. 2009


  Po tradičně složitých přípravách na samotné vyvrcholení soutěžní sezóny pro všechny mladé chovatele v ČR a SR se uskutečnilo dlouho a všemi očekávané MK SCHDM ve Žďáru nad Sázavou v termínu 19.-23.8.2009. Příprava soutěžících z Prahy byla díky tradičnímu finále Chovatelské Olympiády v Praze a nejen zde získaným hodnotným chovatelským zkušenostem dobře završena. Děvčata si opakovala své znalosti a debatovali s nově poznanými kamarády na pokojích a čile vyzvídali další zajímavé zkušenosti do dlouhých nočních hodin. Ale ráno byly všichni plně připraveni vydat ze sebe v soutěži maximum a to se také všem víceméně povedlo.

A musíme uznat, že jejich snaha dostat se na tuto chovatelskou akci s exkluzivním programem vůbec nebyla marná! Program na celostátním kole na jednotlivé dny byl zajímavý a jistě inspirativní. Od čtvteční a páteční návštěvy Zelené hory a atraktivní podívané v Šiklově Mlýně až po sobotní návštěvu ZOO Jihlava, kde jsme měli možnost si pohladit dvouměsíční mládě bílého tygra! Také  výstava drobného zvířectva, kde se pro některé odbornosti uskutečnila i poznávačka byla velmi zajímavá a poučná. Za zdařilý průběh, velkou a zábavnou šou pro všechny soutěžící a i zajímavý program musíme poděkovat skvělému týmu pořadatelů v čele s Vaclavem Nedělkou a určitě také nemalou měrou krásnému slunečnému počasí Vysočiny. Díky!!!:-)

 

Z výsledků jsou zde vypsány jen naši svěřenci s jejich celkovým umístěním. Oficiální výsledkovou listinu si můžete prohlédnout na www.cschdz.cz

Čestmír Vejmola    1.   Terarijní živočichové

Tereza Ferencová   9.   Králíci

Eva Ryšavá              2.    Drobní hlodavci

Hanka Jarošová      1.   Drobní hlodavci

Veronika Skoupá     5.   Drobní hlodavci

Iveta Tichá                 4.   Psi

Bohužel ani letos se nám nepodařilo vyrazit v zamýšleném počtu na toto Mezinárodní kolo a poprat se o medaile v odbornostech pražskému regionu tradičně silně náležejícím.

Město Praha i s tak malým počtem soutěžících obsadilo celkově v hodnocení okresů  krásné 8. místo ze 28 zůčastněných okresů se ziskem 57 bodů. Od příštího roku bude probíhat hodnocení okresů podle olympijského systému, tedy podle získaných medailových umístění, tak doufejme, že se nám podaří zachovat kvalitní sestavu a postoupit o nějakou tu příčku výše!

Všem našim soutěžícím bychom chtěli blahopřát k dosaženým úspěchům a poděkovat za zodpovědnou přípravu na soutěž a předvedené výkony. Nesmíme také zapomenout na pozitivní přístup, vzorné chování a vystupovaní během celé akce i cesty tam a zpět. Já i celý tým se s Vámi těšíme na další spolupráci.

                                                                                                                   Vlastimil Jura